Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μονοπάτι της ελευθερίας, Ho' oponopono της Βιολέτας Ψωφάκη από τις εκδόσεις iWrite



Η Βιολέτα Ψωφάκη στο παρόν βιβλίο μας παρουσιάζει έναν ενδιαφέροντα και ξεχωριστό οδηγό. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας για την πρακτική Ho' oponopono, μια αρχαία πρακτική συμφιλίωσης και συγχώρεσης που μεταξύ άλλων σκοπό έχει να μας απελευθερώσει από τα δεσμά του παρελθόντος τις επώδυνες μνήμες και να κυριαρχήσει η εσωτερική ειρήνη. Η πρακτική αυτή και το βιβλίο επιχειρούν να οδηγήσουν τον αναγνώστη σε μια αρμονική ζωή, μια ζωή που οκαθένας έχει τον έλεγχο του εαυτού του. Να αγαπήσει τον εαυτό του. 


Αποτελείται από είκοσι κεφάλαια με σημαντικούς σταθμούς για εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Ho' oponopono. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου προβάλλεται το ζήτημα της αλήθειας στην καθημερινότητα μας και της εσωτερικής μας αλήθειας που έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε.

Η συγγραφέας με πρωτοπρόσωπη αφήγηση μας μεταφέρει το βίωμα της υιοθετώντας αυτή την αρχαία πρακτική, ένα ταξίδι αυτογνωσίας που στηρίζεται στην αγάπη και την συγχώρεση, όπως αναφέρει στον πρόλογο. Η Αγάπη με την αδιαμφισβήτητη θεραπευτική της δύναμη και η Συγχώρεση που έχει την μορφή της εσωτερικής ανακούφισης. Ο αναγνώστης καλείται να αποδεχτεί πως δεν γνωρίζει τα πάντα και να αναθεωρήσει για πράγματα που είχε ορίσει στο παρελθόν ζώντας στις δύο πραγματικότητες, την υλική και την αυλή. 

"Αυτό που αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, σαν πραγματικότητα είναι η μετάφραση του εγκεφάλου μας, η οποία είναι προκατειλημμένη από πεποιθήσεις, προσδοκίες, αντιπάθειες και συγκρίσεις." (σελ.213)

Παράλληλα μας παρουσιάζονται λεπτομερώς οι τρεις καταστάσεις που μπορούμε να βρεθούμε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, την Σοφία, Έμπνευση και Γνώση.
Το βιβλίο μας βοηθά να αποκαλύψουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Τέλος ενδιαφέρουσες είναι οι αναφορές, τα αποφθέγματα και οι θέσεις γνωστών επιστημόνων και προσωπικοτήτων, σημαντικές για την κατανόηση του Ho' oponopono. 

"Το να γνωρίζουμε κάθε στιγμή ποιοι είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε είναι ένα πολύτιμο δώρο, γιατί αυτό είναι η πηγή της προσωπικής μας δύναμης, αυτό μας στηρίζει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας σ' αυτή τη ζωή. "

Η συγγραφέας:


Η Βιολέττα Ψωφάκη βρίσκεται πολλά χρόνια σ’ ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης που την οδήγησε σε πολλές ατραπούς, όπως τον διαλογισµό, το Reiki, τη συναισθηµατική απελευθέρωση (EFT), την ενεργοπληροφοριακή ανάπτυξη (Π.ΕΠ.Α), την κβαντική ιατρική, την εξερεύνηση άλλων επιπέδων συνείδησης (ήχοι Hemi-Sync), τα σεµινάρια Silva, την ψυχοπνευµατική ανάπτυξη και σύγχρονη ενεργειακή ψυχολογία µε βάση την παράδοση των Άνδεων και την αρχαία Σαµανική διδασκαλία Munay Ki. Κάθε ατραπός της πρόσφερε πολύτιµα δώρα.

Τα ενδιαφέροντά της κινούνταν πάντα στον χώρο της ψυχικής, συναισθηµατικής και πνευµατικής ανάπτυξης του ανθρώπου. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως NLP Practitioner, Micro Expressions & Body Language Practitioner και Ho‘oponopono Practitioner. Είναι, επίσης, public speaker και αρθρογράφος.

Εργάζεται ως Life and Transformational Coach (PCC), HeartMath Coach και πραγµατοποιεί σεµινάρια προσωπικής και πνευµατικής ανάπτυξης.

Πιστεύει πως ο σκοπός µας, ως ανθρώπινα πλάσµατα σ’ αυτή τη γη, είναι να εκδηλώσουµε ολόκληρη τη δυναµική µας και να γίνουµε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού µας, συµβάλλοντας έτσι στη δηµιουργία ενός καλύτερου κόσµου.

Κείμενο και φωτογραφία: Άννα Δραγάτση 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Η Πηνελόπη στη Χίο, Κώστας Στοφόρος

Το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου "Η Πηνελόπη στη Χίο", που βασίζεται στις Πρώτες ενθυμήσεις της Πηνελόπης Δέλτα, μας ταξιδεύει στη νεαρή ηλικία της αγαπημένης συγγραφέα των παιδικών μας χρόνων. Η δωδεκάχρονη Πηνελόπη επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Χίο και είναι έτοιμη να εξερευνήσει τον τόπο των παππούδων της. Ένα καλοκαίρι που θα κρατήσει ζωντανό στο νου και τη καρδιά για πάντα. Στις σελίδες του μυθιστορήματος ξετυλίγονται οι αναμνήσεις της Πηνελόπης από τον πρώτο της έρωτα, τον Νικολή, από τις βόλτες και τις περιπέτειες τους στο νησί. Αναμνήσεις που μυρίζουν μαστίχα και μανταρίνι.  "Πολλά χρόνια αργότερα, έναν σκληρό Απρίλη, η ματιά της Πηνελόπης έπεσε στους τελευταίους λαλάδες που φύτρωναν στο παρτέρι στον Κηφισιά. Λίγο πριν διαλέξει την αιώνια σιωπή, το μυαλό της γύρισε σε εκείνο το καλοκαιρινό απομεσήμερο στη Χίο και στα κατσαρά ξανθιά μαλλιά του Νικολή. Του αγοριού που μύριζε ψάρι, μανταρίνι και μαστίχα- και στο βάθος, κάτι πιο πικρό."  Πρόκειται για ένα έξοχο και...

ο πρίγκιψ του δεύτερου ορόφου, Άρης Σφακιανάκης

«Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου» συμπληρώνει την τριλογία ιστορικών μυθιστορημάτων του Άρη Σφακιανάκη, έπειτα από τα βιβλία «Η έξοδος» και «Στη σκιά του Κυβερνήτη». Το βιβλίο μας μεταφέρει στην εποχή που ξεκίνησε μετά από την δολοφονία του Ι. Καποδίστρια και την έλευση του ανηλίκου τότε Όθωνα. Μια εποχή που σημαδεύτηκε από τα γεγονότα που βίωσε η χώρα.  Αφήγητης της ιστορίας είναι ένας νεαρός Έλληνας της Διασποράς από το Ιάσιο που σπούδασε νομικά στο Μόναχο, αρχικά ήταν στη δούλευση του Ι. Κωλλέτη και έπειτα βρέθηκε στο πλάι του Όθωνα αναλαμβάνοντας να κάνει μαθήματα ελληνικών στη βασίλισσα Αμαλία και έτσι εγκαθίσταται στο παλάτι. Ο νεαρός με το παρατσούκλι «πρίγκιψ» μας αφηγείται στιγμιότυπα της ζωής του παλατιού, σκιαγραφεί και αποδίδει με μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση κάθε πτυχή της προσωπικότητας των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Κυρίως όμως επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Όθωνα και της Αμαλίας.  Όσο αφορά την περίπτωση της βασίλισσας Αμαλίας το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ξεχωριστ...

«Η Μαθητεία των Προέδρων» του Γρηγόρη Ε. Παντελόγλου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οσελότος το μυθιστόρημα του Γρηγόρη Ε. Παντελόγλου «Η Μαθητεία των Προέδρων». Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σ’ αυτόν τον επαγγελματικό χώρο, τέτοιες ιστορίες επαναλαμβάνονταν σαν να ξεκινούσε και πάλι η παρτίδα σκακιού που σκόπιμα οι παίχτες της την είχαν αφήσει στη μέση. Η εγκατάσταση στον Οργανισμό σε θέση ευθύνης νέων κομματικών στελεχών ή προσώπων εμπιστοσύνης των στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής επαναλαμβανόταν με πανηγυρικό ύφος και άπειρες παραλλαγές. Ο αέναος κύκλος της Μαθητείας των Προέδρων συνεχιζόταν. Εκείνη η ώρα, που το ψιλόβροχο γινόταν μπόρα που ξέπλενε τα πάντα γύρω της, σηματοδοτούσε πως η ζωή στον Οργανισμό θα προχωρούσε, αδιάφορη για το ποιος θα έφευγε και ποιος πάλι θα ερχόταν. Σαν ένας άλλος αδιέξοδος, τελικά, κοπετός. Καταστροφικός σαν κηλίδα πετρελαίου, που στην αρχή έπαιρνε τη μορφή ενός ουράνιου τόξου, ή μιας μεταλλικής λάμψης, και κατέληγε να γίνεται μπάλωμα και θλιβερός ιριδισμός στις ταραγμένες θάλασσες της Δημόσιας Διοίκησης...