Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τριήμερο Αφιέρωμα στον Stephen King



Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Βασιλιά  θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Παναθήναια. Παράλληλα αποκλειστικά θα είναι διαθέσιμο το νέο βιβλίο του Stephen King «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Παναθήναια και τον Ηλία Φουντούλη διοργανώνουν το πρώτο Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Stephen King.

Ένα αφιέρωμα εμπνευσμένο από τον πιο γνωστό συγγραφέα τρόμου με ένα τεράστιο έργο που καλύπτει πολλές δεκαετίες και αμέτρητα μυθιστορήματα, νουβέλες και συλλογές διηγημάτων. Πολλές από τις ιστορίες του έγιναν κινηματογραφικές ταινίες κάνοντας έτσι γνωστό τον Stephen King και σε ένα άλλο διαφορετικό κοινό.

Αυτό το καλοκαίρι, τρεις ταινίες μας συστήνουν τον πολυποίκιλο κόσμο του δημιουργού αλλά και το πολύπλευρο ύφος γραφής ενός συγγραφέα που μπορεί να γράφει κυρίως ιστορίες τρόμου, αλλά έχει πολλά ακόμη να μας αφηγηθεί.

Ακολουθούν οι ταινίες του αφιερώματος Stephen King

στον κινηματογράφο Παναθήναια*:

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Misery (1990) | 21:00

Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό.


Σάββατο 1 Ιουλίου


Stand By Me (1986) | 21:00


Μια όμορφη και διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης.

Ένα Σαββατοκύριακο μιας παρέας παιδιών που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα.


Misery (1990) | 23:00

Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό.


Kυριακή 2 Ιουλίου


The Running Man (1987) | 21:00

Ένα δυστοπικό φουτουριστικό θρίλερ γραμμένο τη δεκαετία του '80 που περιγράφει ένα μέλλον όπως το οραματίστηκε ο Stephen King σε μια cult περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.


Πληροφορίες προβολών:

*Τιμή εισιτηρίου 6€.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Cine Παναθήναια.

Κρατήσεις θέσεων:

11:00 - 16:00 στο 6946914465

19:00 - 22:00 στο 2106425714


Παράλληλες δράσεις


Τις ταινίες θα προλογίσουν αταίριαστες προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, της κωμωδίας και της δημοσιογραφίας με μόνο κοινό τη μεγάλη αγάπη τους για το έργο του Stephen King.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως | 1 - 17 Σεπτεμβρίου 2023

Την 1η Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου «ανοίγει τις πύλες της» στο Πεδίον του Άρεως για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου και να προσελκύσει νέους αναγνώστες. 210 εκδότες, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023. Φεστιβάλ Βιβλίου- Διοργανωτές  Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart. Το Φεστιβάλ Βιβλίου, αναγνωρισμένο, πλέον, ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου, πραγματοποιεί το 2023 μία μεγάλη επιστροφή.  Το σύνολο, σχεδόν

Κατερίνα Γαϊτάνου: Η λογοτεχνία έχει το προνόμιο να «κατασκευάζει» ανάλογα με τις εκάστοτε τάσεις τις αξίες και τους χαρακτήρες των ηρώων της

Η συγγραφέας Κατερίνα Γαϊτάνου, με αφορμή την έκδοση της συλλογής διηγημάτων της με τίτλο "Κάμερα" απάντησε στις ερωτήσεις μας. Πως προέκυψε ο τίτλος της συλλογής σας; Ο τίτλος της συλλογής προέκυψε τελείως αυθόρμητα – ένα απόγευμα που κοιτούσα φωτογραφίες από τα ταξίδια μου στο Instagram σκέφτηκα ότι οι περισσότερες από αυτές θα μπορούσαν να αντιστοιχηθούν με κάποιο μικρό κείμενο. Άρα λογικά θα μπορούσε να γίνει και το αντίστροφο, ένα μικρό διήγημα να «αντιπροσωπεύεται» από μία νοερή φωτογραφία. Κάτι σαν φιλμογράφηση της σκέψης. Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο; Νομίζω η ανάγκη μου να μοιραστώ με τους αναγνώστες κάποιες κοινές σκέψεις και συναισθήματα. Στα διηγήματα σας ζωντανεύουν εικόνες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας πιστεύετε πως η έννοια της αθωότητας έχει αλλάξει νόημα σήμερα; Η έννοια της αθωότητας όπως τη θέτετε κατά τη γνώμη μου δεν υπήρξε ποτέ. Η πραγματικότητα, σύγχρονη ή μη, είναι το ακριβώς αντίθετο από οτιδήποτε φερόμενο ως αθώο, διότι κάτι